Wesela

Ziołowa Dolina jest miejscem szczególnie przyjaznym Nowożeńcom. Jednak Ziołowa Dolina to coś znacznie więcej niż romantyczne otoczenie lasu, rzeki i uczynna oraz dyskretna obsługa. Specjalnie dla Was przygotowaliśmy szeroki wachlarz możliwości aranżacji wnętrz oraz przestrzeni otaczającej obiekt podczas organizacji wesela. Niezrównanym atutem jest fakt, że  Państwa Goście będą mieli możliwość korzystania z terenu wokół pensjonatu – gdzie można pospacerować czy nabrać oddechu w trakcie przyjęcia – w odróżnieniu od restauracji lub hoteli miejskich, gdzie za drzwiami jest ulica.

Rozumiemy, że pragniecie by Wasze Wesele było wspaniałym wspomnieniem, do którego będziecie wracać wielokrotnie do końca życia. Indywidualne, specjalnie przygotowane oferty menu, na bazie znanych i cenionych potraw kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, ale również możliwość stworzenia własnej, nietypowej kompozycji dań to najlepsza charakterystyka naszych możliwości kulinarnych.

Mamy bogate doświadczenie w organizacji klasycznych Wesel, ale również zupełnie odbiegających od pozostałych. Na terenie Ziołowej Doliny znajdują się zabytkowe pojazdy militarne, a także przeróżne wyposażenie i rekwizyty, które z naszą pomocą mogą stanowić naprawdę niesamowitą scenerię podczas ślubnej sesji fotograficznej. Wszystko zależy od Was.

Skontaktujcie się z nami i przedstawcie nam swoje oczekiwania, a my zaproponujemy Wam konkretną, dopasowaną do Was ofertę – plan krok po kroku wraz z najdrobniejszymi szczegółami jak będzie przebiegać cała uroczystość weselna, tak abyście w dniu Ślubu mogli myśleć tylko i wyłącznie o sobie.

Jeśli nie wiecie jeszcze, czego dokładnie oczekujecie – skontaktujcie się z nami lub po prostu odwiedźcie nas, a my przedstawimy Wam nasze pomysły. Wspólnie wybierzemy najciekawszy. 15 letnie doświadczenie przy organizacji wesel, a także setki zadowolonych Par są najlepszym wykładnikiem naszego profesjonalizmu i odpowiedzialności, podczas przygotowywania tego najważniejszego w Waszym życiu dnia.

Sale weselne

Do Państwa dyspozycji oferujemy dwie sale weselne. Sala Główna – składająca się z dwóch części: konsumpcyjnej i tanecznej. Jej wnętrze oraz wystrój nada wytworności oraz elegancji przygotowywanej uroczystości, a dodatki jakimi dysponujemy pozwolą ograniczyć koszty związane z ozdabianiem sali. Sala główna jest przewidziana dla maksymalnie 110 osób.

Dla Par organizujących Wesele w mniejszym gronie gości polecamy naszą Salę Kominkową. Przyjęcia na tej sali  odbywają się  dla maksymalnie 50 osób. Jest urządzona w tradycyjnym stylu gdzie dominującym elementem jest drewno. Dodatki są dopracowane w każdym szczególe, tak aby stworzyć jak najlepszy charakter Państwa uroczystości. Podobnie jak Sala Główna, również nie wymaga specjalnych nakładów związanych z jej ozdabianiem.

W każdym przypadku oferujemy Państwu szereg różnych dodatków jak wazony, kielichy, lustra czy świeczniki, które pozwalają stworzyć własną niepowtarzalną aranżację sali i dekorację stołów weselnych. Do Państwa dyspozycji oddajemy również teren wokół pensjonatu. Mini ZOO i plac zabaw są świetną atrakcją nie tylko dla najmłodszych Gości, a nasza kolekcja militariów zaciekawi niejednego uczestnika wesela.

Uroczystość weselna

Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, przedstawiamy gotowe propozycje organizacji uroczystości weselnej. Do wyboru przygotowaliśmy cztery oferty pakietów, różniące się między sobą przede wszystkim daniami w menu, lecz również dodatkowymi opcjami. Zwracamy uwagę na fakt, że są to odpowiednio dobrane propozycje dań, natomiast jesteśmy otwarci również na możliwość stworzenia dla Państwa indywidualnej oferty.

 

Dzieci do lat 3 przyjmujemy bezpłatnie, dzieci do 10 lat oraz obsługa muzyczna wesela, kamerzysta, fotograf – 50% ceny.

Udzielamy rabatu – 10% od całej kwoty wesela –  na przyjęcia przygotowywane w okresie od 15 października do  15 kwietnia z wykluczeniem Świąt oraz Sylwestra, a także całorocznie na wesela organizowane w Piątki !!!

Przedstawione poniżej oferty menu obowiązują od 1.01.2020r.

 

Niezależnie od wyboru, oferujemy Państwu noclegi w naszym pensjonacie w promocyjnej cenie 50zł od osoby.

przywitanie pary młodej chlebem i solą

Każdą uroczystość Weselną w Ziołowej Dolinie rozpoczyna powitanie chlebem i solą, Pary Młodej przez rodziców.

 W cenie pakietu zawiera się:

  • Przystawka
  • Zupa oraz danie główne do wyboru z menu – serwowane
  • Zimne przekąski – na stołach weselnych
  • 5 gorących dań podanych podczas przyjęcia –  bufet
  • Pieczywo, dipy i inne dodatki

 

GRATIS:

  • Bufet słodki – Zestaw I – w cenie pakietu

Zestaw II – 7zł / osoba

Zestaw III – 12zł / osoba

  • Napoje gorące (kawa, herbata) – bez limitu
  • Woda z miętą i cytryną – bez limitu
  • Chlebek Weselny
  • Pokój dla nowożeńców
  • Opłata serwisowa za własny alkohol (korkowe)

Dodatkowo płatne:

  • Opłata ZAIKS – 200zł
  • Napoje gazowane i soki 100% – 10 zł/osoba
  • Fontanna czekoladowa – 600zł/6 godzin
  • Płonący soczysty indyk serwowany na sali – 10zł/osoba
  • Deser po daniu głównym – lody domowe z musem z dojrzałej pomarańczy – 5zł/osoba
  • Stragan wiejski – 12zł/osoba
  • Stół ryb wędzonych – od 12zł / osoba
  • Deska serów regionalnych – od 10zł / osoba
  • Pokrowce na krzesła – 5zł/szt.
  • Piwo – KEG 30L – 300zł
  • Noclegi – 50zł od osoby

Po stronie zamawiającego:

  • Dekoracja sali, tort, alkohol oraz oprawa muzyczna

Menu I – 150zł

 

Przystawka

– Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

 

Zupa (serwowana, do wyboru jedna pozycja)

– Wiejski rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem domowym

– Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

 

Danie Główne (serwowane, do wyboru jedna pozycja)

– Trybowane podudzie kurczaka marynowane w świeżych ziołach w lekkim sosie śmietanowo-serowym na puree ziemniaczanym z ragoût pieczarkowym

– Stek z karkówki w ciemnym sosie z wędzonej śliwki z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi w czerwonym winie

– Okoń morski z pieca, w sosie kaparowym na siekanych warzywach z czarną soczewicą

 

Zimne przekąski – na stołach weselnych

– Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:

  •  schab pieczony marynowany w musztardzie francuskiej,
  • boczek pieczony marynowany w świeżych ziołach,
  • szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
  • roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami

– Tatar śledziowy po węgiersku z jajkiem przepiórczym

– Tatar wołowy z czerwoną cebulą i korniszonem

– Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym

– Melon na szynce parmeńskiej z rukolą

– Sałatka grecka z serem typu feta

 

Bufet Dań gorących

I – Filet z ryb morskich na ciecierzycy z grillowanymi warzywami i młodym szpinakiem

II – Zrazy wieprzowe z cebulą, boczkiem i wędzoną śliwką w ciemnym sosie pieczeniowym
– Pieczone ziemniakami z prażoną cebulką         – Grillowane warzywa z ziołami

III – Włoskie pulpeciki w sosie pomidorowym z parmezanem i ogrodową bazylią

IV – Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej, pierogi ze szpinakiem

V – Barszcz i krokiecik z kapustą

 W cenie pakietu zawiera się:

  • Przystawka
  • Zupa oraz danie główne do wyboru z menu  – serwowane
  • Zimne przekąski – na stołach weselnych
  • 6 gorących dań podanych podczas przyjęcia – bufet
  • Pieczywo, dipy i inne dodatki

 

GRATIS:

  • Bufet słodki – Zestaw II – w cenie pakietu

Zestaw III – 7zł / osoba

  • Napoje gorące (kawa, herbata) – bez limitu
  • Woda z miętą i cytryną – bez limitu
  • Chlebek Weselny
  • Pokój dla nowożeńców
  • Opłata serwisowa za własny alkohol (korkowe)
  • Opłata ZAIKS

Dodatkowo płatne:

  • Napoje gazowane i soki 100% – 10 zł/os.
  • Fontanna czekoladowa – 600zł/6 godzin
  • Deser po daniu głównym – lody domowe z musem z dojrzałej pomarańczy – 5zł/osoba
  • Stragan wiejski – 12zł/osoba
  • Stół ryb wędzonych – od 12zł / osoba
  • Deska serów regionalnych – od 10zł osoba
  • Pokrowce na krzesła – 5zł/szt.
  • Piwo – KEG 30L – 300zł
  • Noclegi – 50zł od osoby

Po stronie zamawiającego:

  • Dekoracja sali, tort, alkohol oraz oprawa muzyczna

Menu II – 180 zł

 

Przystawka – do wyboru jedna pozycja

– Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

– Carpaccio z buraka z kozim serem i rukolą

 

Zupa (serwowana, do wyboru jedna pozycja)

– Bulion wołowo-drobiowy z pulpecikami wołowymi i warzywami

– Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

– Krem ziemniaczano – pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

 

Danie Główne (serwowane, do wyboru jedna pozycja)

– Grillowany filet drobiowy marynowany w świeżych ogrodowych ziołach z pomidorami suszonymi i boczkiem, z zielonym groszkiem i ziemniakami puree w sosie pieczeniowym

– Medalion z polędwiczki wieprzowej w sosie grzybowym, na risotto z niepalonej kaszy gryczanej z marynowaną marchwią

– Roladka z indyka nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem, na grandine z salsą z grillowanych warzyw i pomarańczą

– Filet pieczonego sandacza na risotto z pęczaku i warzyw w lekkim sosie śmietanowym

 

Zimne przekąski – na stołach weselnych

– Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:

  •  schab pieczony marynowany w musztardzie francuskiej,
  • boczek pieczony marynowany w świeżych ziołach,
  • szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
  • roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami

– Rolada szpinakowa z musem śmietankowym i wędzonym łososiem

– Pstrąg tęczowy w cieście francuskim z kurkami

– Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym

– Tatar wołowy z czerwoną cebulą i korniszonem

– Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym

– Polędwiczka w cieście francuskim z grillowaną pieczarką

– Sałatka grecka z serem typu feta

 

Bufet dań gorących

 

I – Okoń Morski na salsie z grillowanych warzyw i czarnej soczewicy

II – Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
– Ziemniaki pieczone w ziołach, – Pieczone warzywa z masłem, – Ryż curry

III – Wołowina po bałkańsku – gulasz z papryką, cebulą i pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym

IV – Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej, pierogi ze szpinakiem

V – Barszcz czerwony i krokiecik z kapustą

VI – Kulinarna atrakcja wieczoru: Płonący soczysty indyk z żurawiną, serwowany na sali

W cenie pakietu zawiera się:

  • Przystawka
  • Zupa oraz danie główne do wyboru z menu – serwowane
  • Deser do wyboru z menu
  • Zimne przekąski – na stołach weselnych
  • 6 gorących dań podanych podczas przyjęcia – bufet
  • Pieczywo, dipy i inne dodatki

 

GRATIS:

  • Bufet słodki – Zestaw III w cenie pakietu
  • Soki 100% oraz woda z miętą i cytryną – bez limitu
  • Napoje gazowane – bez limitu
  • Fontanna czekoladowa – do 6 godzin
  • Chlebek Weselny
  • Toast powitalny
  • Pokój dla nowożeńców
  • Pokrowce na krzesła
  • Opłata serwisowa za własny alkohol (korkowe)
  • Opłata ZAIKS
  • Piwo – KEG 30L

Dodatkowo płatne:

  • Stragan wiejski – 12zł/osoba
  • Stół ryb wędzonych – od 12zł / osoba
  • Deska serów regionalnych – od 10zł / osoba
  • Noclegi – 50zł od osoby

Po stronie zamawiającego:

  • dekoracja sali, tort, alkohol oraz oprawa muzyczna

Menu III – 220zł

 

Przystawka – do wyboru jedna pozycja

– Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

– Carpaccio z dojrzewającej wołowiny z parmezanem, rukolą i oliwą ziołową

– Tatar z wędzonego łososia z marynowanym awokado i kolorowym kawiorem ryb morskich

 

Zupa (serwowana, do wyboru jedna pozycja)

– Bulion wołowo-drobiowy z pulpecikami wołowymi i warzywami

– Krem z leśnych grzybów z pianką truflową

– Bulion rybny z kawałkami sandacza i warzywami

 

Danie Główne (serwowane, do wyboru jedna pozycja)

– Medalion z polędwiczki wieprzowej w sosie z kasztanów jadalnych, na kapuście modrej z owocami leśnymi z zapiekanką gratin

– Policzki wołowe na risotto z niepalonej kaszy gryczanej w sosie z czerwonego wina z marchwią i miętą

– Filet sandacza z pieca z czarną soczewicą, siekanymi warzywami korzennymi i pesto ziołowym

 

Desery (serwowane, do wyboru jedna pozycja)

– „Leśny mech” z musem mascarpone i owocami oraz paloną bezą

– Mus z rabarbaru i pomarańczy z kawiorem z tapioki

 

Zimne przekąski – na stołach weselnych

– Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:

  •  schab pieczony marynowany w musztardzie francuskiej,
  • boczek pieczony marynowany w świeżych ziołach,
  • szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
  • roladka z kaczki faszerowana morelą i suszonymi pomidorami

– Rolowany omlet w trzech smakach: – z musem z kurzej wątróbki, – z tuńczyka i kaparów, – z grillowanych warzyw

– Łosoś w cieście francuskim z kurkami

– Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym

– Pieczarka Portobello faszerowana warzywami

– Tatar wołowy z czerwoną cebulą i korniszonem

– Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym

– Polędwiczka w cieście francuskim z grillowaną pieczarką

– Sałatka grecka z serem typu feta

 

Bufet dań gorących

 

I – Pstrąg Tęczowy na salsie z grillowanych warzyw i czarnej soczewicy

II – Tradycyjne bitki wołowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
– Pieczone ziemniaki, – Warzywa z pary z masełkiem ziołowym, – Kasza gryczana

III – Włoskie pulpeciki w sosie pomidorowym z parmezanem i ogrodową bazylią

IV – Pierogi z kurkami w emulsji pietruszkowej, pierogi ze szpinakiem

V – Barszcz czerwony i krokiecik z kapustą

VI – Kulinarna atrakcja wieczoru: Płonący soczysty indyk z żurawiną, serwowany na sali

W cenie pakietu zawiera się:

 

  • Zupa w wazach oraz danie główne w półmiskach – wszystkie pozycje z menu
  • Zimne przekąski – na stołach weselnych
  • 6 gorących dań podanych podczas przyjęcia – bufet
  • Pieczywo, dipy i inne dodatki

 

GRATIS:

 

  • Bufet słodki – Zestaw II – w cenie pakietu

Zestaw III – 7zł / osoba

  • Napoje gorące (kawa i herbata) – bez limitu
  • Soki 100%, oranżada 0,33ml oraz woda z miętą i cytryną – bez limitu
  • Samochód do Ślubu z epoki PRL
  • Szeroki wybór rekwizytów i dekoracji z epoki PRL
  • Chlebek weselny
  • Pokój dla nowożeńców
  • Opłata serwisowa za własny alkohol (korkowe)
  • Opłata ZAIKS

 

Dodatkowo płatne:

 

  • Napoje gazowane (Pepsi) – 5zł / osoba
  • Deser po daniu głównym – lody domowe z musem z dojrzałej pomarańczy – 5zł / osoba
  • Stragan wiejski – 12zł / osoba
  • Stół ryb wędzonych – od 12zł / osoba
  • Deska serów regionalnych – od 10zł / osoba
  • Piwo KEG30L – 300zł
  • Noclegi – 50zł od osoby

 

Po stronie zamawiającego:

 

  • Dekoracja sali (udostępniamy rekwizyty z epoki PRL), tort, alkohol oraz oprawa muzyczna

Menu PRL – 200zł

 

Zupa (obie pozycje, podane w wazach)

– Rosół na wiejskiej kurze z ręcznie wyrabianym makaronem

– Zupa grzybowa z ziemniakami i kwaśną śmietaną

 

Danie Główne (wszystkie pozycje podane w półmiskach na stołach weselnych)

– Tradycyjny kotlet schabowy

– Filet sandacza z pieca

– Ziemniaki z wody

– Ziemniaki opiekane

– Buraczki zasmażane

– Surówka z białej kapusty

 

Zimne przekąski – na stołach weselnych

 

– Śledzie z cebulą w oleju oraz śledzie w śmietanie

– Półmisek frykasów z PRL-u: karczek, rolada z boczku, szynka, salceson, polski kawior (kaszanka)

– Sałatka jarzynowa

– Ryba po grecku

– Zimne nóżki w galarecie

– Jajka w majonezie

– Smalec ze skwarkami, jabłkiem i cebulą

– Tradycyjny tatar wołowy z cebulą, ogórkiem kiszonym i pieczarkami

– Pasztet domowy z sosem żurawinowym

– Grzyby i ogórki marynowane

– Mieszanka świeżych sałat

 

Bufet dań gorących

 

I – Golonka pieczona w bawarskim piwie na kwaszonej kapuście

II – Kaczka po polsku w sosie żurawinowo – pomarańczowym

– Ziemniaki pieczone w ziołach        – Warzywa z pary

III – Pierogi ruskie

IV – Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

V – Flaki wołowe po warszawsku

VI – Kulinarna atrakcja wieczoru: Płonący soczysty indyk z żurawiną, serwowany na sali

Zestaw I

 

  • Babeczki z owocami egzotycznymi i sezonowymi
  • Aromatyczna szarlotka z cynamonem
  • 2 rodzaje ciast z kremem

Zestaw II

 

  • Babeczki z owocami egzotycznymi i sezonowymi
  • Mini ptysie z bitą śmietaną
  • Aromatyczna szarlotka z cynamonem
  • Sękacz litewski
  • 2 rodzaje ciast z kremem

Zestaw III

 

  • Muffinki weselne
  • Babeczki z owocami egzotycznymi i sezonowymi
  • Mini ptysie z bitą śmietaną
  • Torcik bezowy Pavlova
  • Aromatyczna szarlotka z cynamonem
  • Sękacz litewski
  • 2 rodzaje ciast z kremem
  • Lemoniada ze świeżo wyciskanych owoców

Stół Wiejski

  • Wiejski udziec wieprzowy wolno pieczony w piwie
  • Wyroby z domowej wedzarni:

– Kiełbasa gospodarza

– Soczysty boczek

– Aromatyczny schab

– Salceson domowy

– Podwędzana pasztetowa

  • Smalec ze skwarkami
  • Ogórki małosolne lub kiszone
  • Chleb wiejski na zakwasie
  • Marynaty – grzybki, śliwki, dynie, pikle
  • Sosy: chrzan, musztarda, ćwikła
  • Nalewka gospodyni – 3L

Stół ryb wędzonych

  • Jesiotr
  • Sielawa
  • Pstrąg
  • Węgorz

 

Deska serów regionalnych

  • Sery żółte twarde
  • Sery żółte miękkie
  • Sery pleśniowe
  • Sery białe z dodatkami smakowymi

Nasza oferta obejmuje dwie formy poprawin lub śniadanie do wyboru. Poprawiny trwają w godz. 11.00 – 16.00. Śniadania serwowane są w godz. 10.00 – 12.00.

Poprawiny – 50 zł od osoby:

  • Żur staropolski z jajkiem i kiełbaską
  • Pieczywo, masło i inne dodatki
  • Danie główne – obiad podany w bufecie
  • Zimne przekąski weselne
  • Smalec i ogórki kiszone
  • Mix sałat
  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną i miętą

Poprawiny w formie bufetu grillowego – 65 zł od osoby:

  • Żur staropolski z jajkiem i kiełbasą
  • Pieczone kiełbaski z szalotką
  • Aromatyczna karkówka w piwno – ziołowej marynacie
  • Chrupiąca kaszanka w cieście
  • Bigos z młodej kapusty
  • Sałatka caprese
  • Kiszka ziemniaczana
  • Ziemniaki zapiekane z ziołami
  • Mix sałat
  • Zimne przekąski weselne
  • Pieczywo, ketchup i musztarda
  • Smalec i ogórki kiszone
  • Kawa i herbata
  • Woda z miętą i cytryną

Śniadanie – 30zł od osoby

  • Żur staropolski z jajkiem i kiełbaską
  • Jajecznica z jaja strusia
  • Kiełbaski z cebulką
  • Pasztet domowy
  • Wędliny i sery
  • Pieczywo, masło i inne dodatki
  • Kawa i herbata
  • Woda z miętą i cytryną

Dodatkowo płatne:

  • Napoje gazowane i soki 100% – 5zł od osoby
  • Ciasta 150g / os. – 5zł od osoby
  • Piwo KEG30L – 300zł

 

W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt.  Zawsze, chętnie doradzimy.

kontakt@ziolowa-dolina.pl

+48 89 5239063

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!