Wesela

Ziołowa Dolina jest miejscem szczególnie przyjaznym Nowożeńcom. Jednak Ziołowa Dolina to coś znacznie więcej niż romantyczne otoczenie lasu, rzeki i uczynna oraz dyskretna obsługa. Specjalnie dla Was przygotowaliśmy szeroki wachlarz możliwości aranżacji wnętrz oraz przestrzeni otaczającej obiekt podczas organizacji wesela. Niezrównanym atutem jest fakt, że  Państwa Goście będą mieli możliwość korzystania z terenu wokół pensjonatu – gdzie można pospacerować czy nabrać oddechu w trakcie przyjęcia – w odróżnieniu od restauracji lub hoteli miejskich, gdzie za drzwiami jest ulica.

Rozumiemy, że pragniecie by Wasze wesele było wspaniałym wspomnieniem, do którego będziecie wracać wielokrotnie do końca życia. Indywidualne, specjalnie przygotowane menu, na bazie znanych i cenionych potraw kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, ale również możliwość stworzenia własnej, nietypowej kompozycji dań to najlepsza charakterystyka naszych możliwości kulinarnych.

Mamy bogate doświadczenie w organizacji klasycznych Wesel, ale również zupełnie odbiegających od pozostałych. Na terenie Ziołowej Doliny znajdują się zabytkowe pojazdy militarne, a także przeróżne wyposażenie i rekwizyty, które z naszą pomocą mogą stanowić naprawdę niesamowitą scenerię podczas ślubnej sesji fotograficznej. Wszystko zależy od Was.

Skontaktujcie się z nami, przedstawcie nam swoje oczekiwania, a my zaproponujemy Wam konkretną, dopasowaną do Was ofertę – plan krok po kroku wraz z najdrobniejszymi szczegółami jak będzie przebiegać cała uroczystość weselna, tak abyście w dniu Ślubu mogli myśleć tylko i wyłącznie o sobie.

Jeśli nie wiecie jeszcze, czego dokładnie oczekujecie – skontaktujcie się z nami lub po prostu odwiedźcie nas, a my przedstawimy Wam nasze pomysły. Wspólnie wybierzemy najciekawszy. 15 letnie doświadczenie przy organizacji wesel, a także setki zadowolonych Par są najlepszym wykładnikiem naszego profesjonalizmu i odpowiedzialności, podczas przygotowywania tego najważniejszego w Waszym życiu dnia.

Sale weselne

Do Państwa dyspozycji oferujemy dwie sale weselne. Sala Główna – składająca się z dwóch części: konsumpcyjnej i tanecznej. Jej wnętrze oraz wystrój nada wytworności oraz elegancji przygotowywanej uroczystości, a dodatki jakimi dysponujemy pozwolą ograniczyć koszty związane z ozdabianiem sali. Sala główna jest przewidziana dla maksymalnie 110 osób.

Dla Par organizujących Wesele w mniejszym gronie gości polecamy naszą Salę Kominkową. Przyjęcia na tej sali  odbywają się  dla maksymalnie 50 osób. Jest urządzona w tradycyjnym stylu gdzie dominującym elementem jest drewno. Dodatki są dopracowane w każdym szczególe, tak aby stworzyć jak najlepszy charakter Państwa uroczystości. Podobnie jak Sala Główna, również nie wymaga specjalnych nakładów związanych z jej ozdabianiem.

W każdym przypadku oferujemy Państwu szereg różnych dodatków jak wazony, kielichy, lustra czy świeczniki, które pozwalają stworzyć własną niepowtarzalną aranżację sali i dekorację stołów weselnych. Do Państwa dyspozycji oddajemy również teren wokół pensjonatu. Mini ZOO i plac zabaw są świetną atrakcją nie tylko dla najmłodszych Gości, a nasza kolekcja militariów zaciekawi niejednego uczestnika wesela.

Uroczystość weselna

Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, przedstawiamy gotowe propozycje organizacji uroczystości weselnej. Do wyboru przygotowaliśmy trzy oferty pakietów, różniące się między sobą przede wszystkim daniami w menu, lecz również dodatkowymi opcjami. Zwracamy uwagę na fakt, że są to odpowiednio dobrane propozycje dań, natomiast jesteśmy otwarci również na możliwość stworzenia dla Państwa indywidualnej oferty.

Dzieci do lat 3 przyjmujemy bezpłatnie, dzieci do 10 lat oraz obsługa muzyczna wesela, kamerzysta, fotograf – 50% ceny.

Udzielamy rabatu – 10% od całej kwoty wesela –  na wesela przygotowywane w okresie od 15 października do  30 kwietnia z wykluczeniem Świąt oraz Sylwestra, a także całorocznie na wesela organizowane w Piątki !!!

Przedstawione poniżej oferty menu obowiązują od 1.01.2018r.

Niezależnie od wyboru, oferujemy Państwu noclegi w naszym pensjonacie w promocyjnej cenie 40zł od osoby.

przywitanie pary młodej chlebem i solą

Każdą uroczystość Weselną w Ziołowej Dolinie rozpoczyna powitanie chlebem i solą, Pary Młodej przez rodziców.

 W cenie pakietu zawiera się:

  • Przystawka
  • Danie główne – zupa (serwowana) oraz II danie do wyboru z menu  – serwowane lub na półmiskach
  • Zimne przekąski – w bufecie lub na półmiskach
  • 4 gorące dania podane podczas przyjęcia – serwowane lub w bufecie
  • Sosy oraz dodatki

 

GRATIS:

  • Bufet słodki – 6 rodzajów ciast oraz napoje gorące – BEZ LIMITU !!!
  • Woda z miętą i cytryną
  • Chlebek Weselny
  • Pokój dla nowożeńców
  • Nie pobieramy opłaty „korkowego”

Dodatkowo płatne:

  • Opłata ZAIKS
  • Napoje gazowane i soki – 10zł/os.
  • Fontanna czekoladowa – 600zł/6 godzin
  • Płonący soczysty indyk serwowany na sali – 8zł/osoba
  • Deser po daniu głównym – 5zł/osoba
  • Stragan wiejski – 12zł/osoba
  • Stół ryb wędzonych – cena w zależności od wyboru ryb
  • Deska serów regionalnych – cena w zależności od wyboru serów
  • Pokrowce na krzesła – 5zł/szt.
  • Piwo – KEG 30L – 300zł
  • Noclegi – 40zł od osoby

Po stronie zamawiającego:

  • Wystrój sali, tort, alkohol oraz muzyka

Menu I – 150zł

 

Przystawka

– Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

 

Zupa (serwowana) – do wyboru jedna pozycja

– Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem

– Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

– Krem ziemniaczano-pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

 

Danie Główne (serwowane – 1 pozycja do wyboru, w półmiskach – 2 pozycje do wyboru)

– Roladki drobiowe z pieczarką, w lekkim sosie rozmarynowym z zieloną fasolką i puree ziemniaczanym z prażoną cebulą

– Karkówka w ciemnym sosie z wędzonej śliwki z babką ziemniaczaną i buraczkami z chilli i miodem

– Okoń morski z pieca, w sosie kaparowym na siekanych warzywach z czarną soczewicą

 

Dania zimne wieloporcjowe (bufet lub w półmiskach na stole)

– Deska mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach (schab, boczek, szynka)

– Galantyna z wiejskiego kurczaka faszerowana musem mięsnym

– Tatar śledziowy z papryką, ogórkiem kiszonym i kaparami

– Rolada z pstrąga potokowego w trzech smakach

– Tatar wołowy z czerwoną cebulą i korniszonem

– Sałatka z kurczakiem i ananasem, w słodkim chilli

– Mix sałat do własnej kompozycji z pięciu składników (tylko w bufecie):

  • oliwki czarne ,zielone
  • ser typu feta
  • pomidorki cherry
  • ogórek świeży
  • cebula czerwona
  • lub w przypadku półmisków na stołach – sałatka typu greckiego

– Młode liście szpinaku z owocami sezonowymi w dresingu cytrynowym

 

Dodatki

– Sos Cezar

– Sos Guacamole

– Sos Marie rose

– Konfitura

– Masło

– Pieczywo

 

Dania ciepłe wieloporcjowe (bufet lub w półmiskach na stole)

I danie

– Rolada z ryb morskich owijana algami morskimi na ciecierzycy z warzywami i szpinakiem

– Zrazy wieprzowe z cebulą , boczkiem i wędzoną śliwką w ciemnym sosie pieczeniowym z pieczonymi ziemniakami i prażoną cebulą lub tradycyjnymi kluskami śląskimi

– Pieczone warzywa z ziołami

II danie

– Włoskie pulpety z makaronem penne w sosie pomidorowym

III danie

– Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej , pierogi ze szpinakiem

IV danie

– Zupa gulaszowa z zacierkami lub barszcz z pasztecikiem

 W cenie pakietu zawiera się:

  • Przystawka
  • Danie główne – zupa (serwowana) oraz II danie do wyboru z menu  – serwowane lub na półmiskach
  • Zimne przekąski – w bufecie lub na półmiskach
  • 5 gorących dań podanych podczas przyjęcia – serwowane lub w bufecie
  • Sosy oraz dodatki

 

GRATIS:

  • Bufet słodki – 6 rodzajów ciast oraz napoje gorące – BEZ LIMITU !!!
  • Napoje niegazowane oraz woda z miętą i cytryną- BEZ LIMITU !!!
  • Chlebek Weselny
  • Pokój dla nowożeńców
  • Opłata ZAIKS
  • Nie pobieramy opłaty „korkowego”

Dodatkowo płatne:

  • Napoje gazowane – 5zł/os.
  • Fontanna czekoladowa – 600zł/6 godzin
  • Deser po daniu głównym – 5zł/osoba
  • Stragan wiejski – 12zł/osoba
  • Stół ryb wędzonych – cena w zależności od wyboru ryb
  • Deska serów regionalnych – cena w zależności od wyboru serów
  • Pokrowce na krzesła – 5zł/szt.
  • Piwo – KEG 30L – 300zł
  • Noclegi – 40zł od osoby

Po stronie zamawiającego:

  • Wystrój sali, tort, alkohol oraz muzyka

Menu II – 180 zł

 

Przystawka – do wyboru jedna pozycja

– Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

– Carpaccio z buraka z kozim serem i rukolą

 

Zupa (Serwowana) – do wyboru jedna pozycja

– Bulion wołowo-drobiowy z pulpecikami i warzywami

– Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

– Krem z pieczonego buraka z jabłkiem i tymiankiem

 

Danie Główne (serwowane – 1 pozycja do wyboru, w półmiskach – 2 pozycje do wyboru)

– Grillowany kurczak marynowany w świeżych ogrodowych ziołach z pomidorami suszonymi i boczkiem z zielonym groszkiem i ziemniakami puree w sosie pieczeniowym

– Schab owijany w boczku wędzonym z pieczonym burakiem z chilli i babką ziemniaczaną w sosie pieprzowym

– Filet pieczonego sandacza na risotto z pęczaku i warzyw w lekkim sosie śmietanowym

 

Dania zimne wieloporcjowe (Bufet lub w półmiskach na stole)

– Deska mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach (schab, boczek, szynka)

– Rolada szpinakowa z musem śmietankowym i wędzonym łososiem

– Rolada z siekanego pstrąga tęczowego w trzech smakach

– Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym

– Tatar wołowy z czerwoną cebulą i korniszonem

– Rolada drobiowa na trzy sposoby

– Sałatka z kurczakiem i ananasem w słodkim chilli

– Mix sałat do własnej kompozycji z pięciu składników (tylko w bufecie):

  • oliwki czarne ,zielone
  • ser typu feta
  • pomidorki cherry
  • ogórek świeży
  • cebula czerwona
  • lub w przypadku półmisków na stołach – sałatka typu greckiego

– Młode liście szpinaku z owocami sezonowymi w dresingu cytrynowym

 

Dodatki

– Sos Cezar

– Sos Guacamole

– Sos Marie rose

– Konfitura

– Masło

– Pieczywo

 

Dania ciepłe wieloporcjowe (Bufet lub w półmiskach na stole)

I danie

– Okoń Morski na salsie z grillowanych warzyw i czarnej soczewicy

– Roladki drobiowe z pieczarkami, w lekkim sosie rozmarynowym z pieczonymi ziemniakami w ziołach lub tradycyjnymi kluskami śląskimi

– Pieczone warzywa z masłem

 

II danie

– Wołowina po bałkańsku – gulasz z papryką, cebulą i pieczarkami w sosie słodko – kwaśnym

 

III danie

– Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej , pierogi ze szpinakiem

 

IV danie

– Barszcz czerwony z pasztecikiem, flaki wołowe lub warmiński żur

V danie

– Atrakcja wieczoru: Płonący soczysty indyk z żurawiną, serwowany na sali

W cenie pakietu zawiera się:

  • Przystawka
  • Danie główne – zupa (serwowana) oraz II danie do wyboru z menu  – serwowane lub na półmiskach
  • Deser do wyboru z menu
  • Zimne przekąski – w bufecie lub na półmiskach
  • 5 gorących dań podanych podczas przyjęcia – serwowane lub w bufecie
  • Sosy oraz dodatki

 

GRATIS:

  • Bufet słodki – 6 rodzajów ciast oraz napoje gorące – BEZ LIMITU !!!
  • Napoje gazowane oraz niegazowane – BEZ LIMITU !!!
  • Fontanna czekoladowa – do 6 godzin
  • Chlebek Weselny
  • Toast powitalny
  • Pokój dla nowożeńców
  • Pokrowce na krzesła
  • Opłata ZAIKS
  • Piwo – KEG 30L
  • Nie pobieramy opłaty „korkowego”

Dodatkowo płatne:

  • Stragan wiejski – 12zł/osoba
  • Stół ryb wędzonych – cena w zależności od wyboru ryb
  • Deska serów regionalnych – cena w zależności od wyboru serów
  • Noclegi – 40zł od osoby

Po stronie zamawiającego:

  • Wystrój sali, tort, alkohol oraz muzyka

Menu III – 220zł

 

Przystawka – do wyboru jedna pozycja

– Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

– Carpaccio z buraka z kozim serem i rukolą

– Mus Philadelphia na grzance z kolorowym kawiorem ryb morskich

 

Zupa (serwowana) – do wyboru jedna pozycja

– Bulion wołowo-drobiowy z pulpecikami i warzywami

– Krem grzybowy z oliwą truflową

– Krem z pieczonego buraka z jabłkiem i tymiankiem

 

Danie Główne (serwowane – 1 pozycja do wyboru, w półmiskach – 2 pozycje do wyboru)

– Medalion z polędwiczki wieprzowej w sosie z kasztanów jadalnych, na kapuście modrej z owocami leśnymi z zapiekanką ziemniaczaną

– Policzki wołowe z babką ziemniaczaną i fasolką szparagową w ciemnym sosie rozmarynowym

– Filet sandacza z pieca z czarną soczewicą, siekanymi warzywami korzennymi i pesto ziołowym

 

Desery (serwowane) do wyboru jedna pozycja

– Ciasto „leśny mech” z musem mascarpone i owocami

– Mus z czarnych jagód z aromatycznym musli

 

Dania zimne wieloporcjowe (bufet lub w półmiskach na stole)

– Deska mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach (schab, boczek, szynka)

– Rolowany omlet z musem z kurzej wątróbki, tuńczyka i kaparów oraz grillowanych warzyw

– Rolada z siekanego łososia w trzech smakach

– Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym

– Pieczarka Portobello faszerowana warzywami

– Tatar wołowy z czerwoną cebulą i korniszonem

– Rolada z kaczki faszerowana morelą i pomidorem suszonym

– Sałatka z kurczakiem i ananasem  w słodkim chilli

– Mix sałat do własnej kompozycji z pięciu składników (tylko w bufecie):

  • oliwki czarne ,zielone
  • ser typu feta
  • pomidorki cherry
  • ogórek świeży
  • cebula czerwona
  • lub w przypadku półmisków na stołach – sałatka typu greckiego

– Młode liście szpinaku z owocmi sezonowymi w dresingu cytrynowym

 

Dodatki

– Sos Cezar

– Sos Guacamole

– Sos Marie rose

– Konfitura

– Masło

– Pieczywo

 

Dania ciepłe wieloporcjowe (bufet lub półmiski na stołach)

I danie

– Pstrąg Tęczowy na salsie z grillowanych warzyw i czarnej soczewicy

– Bitki wołowe z leśnymi grzybami w ciemnym sosie z ziemniakami pieczonymi lub tradycyjnymi kluskami śląskimi

– Warzywa z pary z ziołami

 

II danie

– Włoskie pulpety z makaronem penne w sosie pomidorowym

 

III danie

– Pierogi z kurkami w emulsji pietruszkowej , pierogi ze szpinakiem

 

IV danie

– Barszcz czerwony z pasztecikiem, warmiński żur, flaki wołowe lub gulaszowa z zacierkami do wyboru

V danie

– Atrakcja wieczoru: Płonący soczysty indyk z żurawiną serwowany na sali

Nasza oferta obejmuje dwie formy poprawin lub śniadanie do wyboru. Poprawiny trwają w godz. 11.00 – 16.00. Śniadania serwowane są w godz. 10.00 – 12.00.

 

Poprawiny – 50 zł od osoby:

  • Stół śniadaniowy
  • Żur staropolski z jajkiem i kiełbaską
  • Danie główne – obiad podany w bufecie
  • Mix sałat
  • Zimne przekąski z przyjęcia weselnego
  • Smalec i ogórki kiszone
  • Bufet słodki – ciasta, kawa i herbata
  • Woda z cytryną i miętą

Poprawiny w formie biesiady grillowej – 65 zł od osoby:

  • Żur staropolski z jajkiem i kiełbasą
  • Kiełbaski
  • Karkówka Ziołowej Doliny
  • Kaszanka z dodatkami
  • Grillowane pierogi
  • Bigos z suszonymi grzybami i wędzoną śliwką
  • Ziemniaki zapiekane z ziołami
  • Mix sałat
  • Zimne przekąski z przyjęcia weselnego
  • Pieczywo, ketchup i musztarda
  • Smalec i ogórki kiszone
  • Bufet słodki – ciasta, kawa i herbata
  • Woda z miętą i cytryną

 

 

Śniadanie – 30zł od osoby

  • Żur staropolski z jajkiem i kiełbaską
  • Stół śniadaniowy
  • Zimne przekąski z przyjęcia weselnego
  • Bufet słodki – ciasta, kawa i herbata
  • Woda z miętą i cytryną

 

W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt.  Zawsze, chętnie doradzimy.

kontakt@ziolowa-dolina.pl

+48 89 5239063

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!