Uroczystości

W naszym pensjonacie możemy zorganizować  przyjęcie na każdą okazję – urodziny, imieniny, komunie, chrzciny oraz wszelkiego rodzaju rocznice i jubileusze. Dwie nowoczesne, klimatyzowane sale bankietowe, możliwość niemal dowolnej aranżacji wnętrz, a także wielokrotnie doceniana kuchnia domowa z regionalnymi potrawami Warmii i Mazur, sprawdzają się wyśmienicie na potrzeby różnorodnych uroczystości. Kameralna otulina lasu i rzeki nadają Ziołowej Dolinie dyskrecji, a uczestnikom i organizatorom każdej organizowanej u nas imprezy, pozwalają skupić się wyłącznie na dobrej zabawie do białego rana. Jednocześnie korzystając z naszego doświadczenia, służymy wszelkimi poradami w zakresie wspólnego przygotowania każdego rodzaju przyjęcia. Planujesz wyprawić urodziny dla dziecka? Świetnie, zorganizujemy przyjęcie, animacje i całą oprawę. Może uroczystość z okazji rocznicy ślubu? Doskonale, załatwimy wszystko kompleksowo.

Wyprawimy każde przyjęcie.

Wystarczy, że skontaktujesz się z nami i powiesz, jakie masz oczekiwania. My zajmiemy się resztą.

Oferty organizacji przyjęć w Ziołowej Dolinie

 

Zapraszamy do kontaktu, celem ustalenia indywidualnych wymagań oraz przedstawienia specjalnie przygotowanej, sprecyzowanej oferty przyjęcia. Posiadamy bogate doświadczenie w organizacji przyjęć i niczym nieograniczone możliwości aranżacji przestrzeni, dlatego do każdego klienta podchodzimy indywidualnie. 

Poniżej przedstawiamy państwu gotowe, precyzyjnie dobrane oferty organizacji uroczystego przyjęcia bądź biesiady grillowej, różniące się w zależności od czasu trwania.

Urodziny, imieniny, chrzciny oraz inne uroczystości i rocznice

Menu:

Zupa (do wyboru):

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

 

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Pieczone kieszonki drobiowe z zieloną fasolką na puree ziemniaczanym w ciemnym sosie tymiankowym
  • Zrazy wieprzowe z wędzoną śliwką i boczkiem na zasmażanych burakach z babką ziemniaczaną w sosie pieczeniowym
  • Okoń morski z pieca z salsą warzywną, czarną soczewicą i dresingiem pietruszkowym

 

Deser (do wyboru):

  • Brownie ( ciasto czekoladowe ) z musem owocowym
  • Szarlotka z lodami

 

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane

 

Dodatkowo płatne:

  • Napoje gazowane – 5 zł/os.
  • Bufet słodki (ciasta domowego wypieku) – 5 zł/os.
  • Patera owoców – 5zł/os.

 

60zł od osoby

Menu:

Zupa (do wyboru):

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

 

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Pieczone kieszonki drobiowe z zieloną fasolką na puree ziemniaczanym, w ciemnym sosie tymiankowym
  • Zrazy wieprzowe z wędzoną śliwką i boczkiem na zasmażanych burakach z babką ziemniaczaną, w sosie pieczeniowym
  • Roladki drobiowe z pieczarką w sosie rozmarynowym z zieloną fasolką i puree ziemniaczanym z prażoną cebulą
  • Okoń morski z pieca z salsą warzywną, czarną soczewicą i dresingiem pietruszkowym

 

Deser (do wyboru):

  • Brownie ( ciasto czekoladowe ) z musem owocowym
  • Szarlotka z lodami

 

Dania zimne wieloporcjowe:

  • Śledź na dwa smaki
  • Filety ryb morskich na salsie warzywnej
  • Omlet rolowany z warzywami lub z musem z wątróbki drobiowej
  • Kompozycja wędzonych i pieczonych mięs marynowanych w świeżych ziołach
  • Sałatka gyros z kurczakiem i sosem barbecue
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

 

Danie gorące podane podczas przyjęcia (jedno do wyboru):

  • Rolada z ryb morskich owijana algami morskimi na ciecierzycy z warzywami i szpinakiem
  • Zrazy wieprzowe z cebulą boczkiem i wędzoną śliwką w ciemnym sosie pieczeniowym, z ziemniakami pieczonymi i prażoną cebulą lub tradycyjnymi kluskami śląskimi, z grillowanymi warzywami
  • Włoskie pulpeciki z makaronem penne w sosie pomidorowym
  • Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej, pierogi ze szpinakiem
  • Zupa gulaszowa z zacierkami
  • Barszcz z pasztecikiem

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane

Dodatkowo płatne:

  • Napoje gazowane – 5 zł/os.
  • Bufet słodki (ciasta domowego wypieku) – 5 zł/os.
  • Patera owoców – 5zł/os.

 

85 zł od osoby

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Zupa gulaszowa z zacierkami
  • Tradycyjny żur warmiński z kiełbasą

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Pieczone kieszonki drobiowe z zieloną fasolką na puree ziemniaczanym w ciemnym sosie tymiankowym
  • Zrazy wieprzowe z wędzoną śliwką i boczkiem na zasmażanych burakach z babką ziemniaczaną w sosie pieczeniowym
  • Roladki drobiowe z pieczarką w sosie rozmarynowym z zieloną fasolką i puree ziemniaczanym z prażoną cebulą
  • Okoń morski z pieca z salsą warzywną, czarną soczewicą i dresingiem pietruszkowym

Deser (do wyboru):

  • Brownie ( ciasto czekoladowe ) z musem owocowym
  • Szarlotka z lodami

Dania zimne wieloporcjowe:

  • Śledź na dwa smaki
  • Tarta z boczkiem i szpinakiem
  • Filety ryb morskich na salsie warzywnej
  • Omlet rolowany z warzywami lub z musem z wątróbki drobiowej
  • Kompozycja wędzonych i pieczonych mięs marynowanych w świeżych ziołach
  • Sałatka gyros z kurczakiem i sosem barbecue
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

 

Dania gorące podane podczas przyjęcia:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Zupa gulaszowa z zacierkami
  • Tradycyjny żur warmiński z kiełbasą
  • Barszcz z pasztecikiem

II danie (jedno do wyboru):

  • Rolada z ryb morskich owijana algami morskimi na ciecierzycy z warzywami i szpinakiem
  • Zrazy wieprzowe z cebulą, boczkiem i wędzoną śliwką, w ciemnym sosie pieczeniowym z ziemniakami pieczonymi i prażoną cebulą lub tradycyjnymi kluskami śląskimi i z grillowanymi warzywami
  • Włoskie pulpeciki z makaronem penne w sosie pomidorowym
  • Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej , pierogi ze szpinakiem

 

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane

Dodatkowo płatne:

  • Napoje gazowane – 5 zł/os.
  • Bufet słodki (ciasta domowego wypieku) – 5 zł/os.
  • Patera owoców – 5zł/os.

 

100zł od osoby

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

 

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Zupa gulaszowa z zacierkami
  • Tradycyjny żur warmiński z kiełbasą

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Pieczone kieszonki drobiowe z zieloną fasolką na puree ziemniaczanym w ciemnym sosie tymiankowym
  • Zrazy wieprzowe z wędzoną śliwką i boczkiem na zasmażanych burakach z babką ziemniaczaną w sosie pieczeniowym
  • Roladki drobiowe z pieczarką w sosie rozmarynowym z zieloną fasolką i puree ziemniaczanym z prażoną cebulą
  • Okoń morski z pieca z salsą warzywną, czarną soczewicą i dresingiem pietruszkowym

Deser (do wyboru):

  • Brownie ( ciasto czekoladowe ) z musem owocowym
  • Szarlotka z lodami

Dania zimne wieloporcjowe:

  • Śledź na dwa smaki
  • Tradycyjny tatar wołowy
  • Tarta z boczkiem i szpinakiem
  • Filety ryb morskich na salsie warzywnej
  • Omlet rolowany z warzywami lub z musem z wątróbki drobiowej
  • Kompozycja wędzonych i pieczonych mięs marynowanych w świeżych ziołach
  • Sałatka gyros z kurczakiem i sosem barbecue
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane podczas przyjęcia:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Zupa gulaszowa z zacierkami
  • Tradycyjny żur warmiński z kiełbasą
  • Barszcz z pasztecikiem

II danie (jedno do wyboru):

  • Rolada z ryb morskich owijana algami morskimi na ciecierzycy z warzywami i szpinakiem
  • Zrazy wieprzowe z cebulą , boczkiem i wędzoną śliwką w ciemnym sosie pieczeniowym z ziemniakami pieczonymi i prażoną cebulą lub tradycyjnymi kluskami śląskimi i z grillowanymi warzywami
  • Włoskie pulpeciki z makaronem penne w sosie pomidorowym
  • Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej , pierogi ze szpinakiem

 

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z miętą i cytryną
  • Napoje niegazowane
  • Napoje gazowane

W cenie:

  • Bufet słodki – ciasta domowego wypieku
  • Patera owoców

 

130zł od osoby

Plik z ofertą w formacie .pdf

Oferta organizacji przyjęć z okazji komunii w 2019 roku.

Przyjęcia w formie biesiady grillowej

Menu:

Zupy w kociołku (do wyboru):

– Żur warmiński z kiełbasą

– Zupa grochowa na wędzonych żeberkach

– Zupa węgierska

Dania z grilla w formie bufetu:

– Aromatyczna karkówka wieprzowa w marynacie ziołowej

– Grillowana kiełbasa

– Kaszanka z cebulą i warzywami

– Bigos myśliwski

– Grillowane warzywa

Dodatki:

– Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkiem konserwowym

– Sałatka grecka

– Smalec Staropolski

– Ogórki małosolne

– Mix surówek

– Pieczywo

– Musztarda

– Ketchup

– Chrzan

Napoje:

– Kompot

– Woda z miętą i cytryną.

 

Dodatkowo płatne:

– Kawa, herbata i ciasta – 5 zł/os.

– Napoje gazowane i soki – 8 zł/os.

– Piwo z beczki – 300zł / 30L

 

60zł od osoby

Menu:

Zupy w kociołku (do wyboru):

– Żur warmiński z kiełbasą

– Zupa grochowa na wędzonych żeberkach

– Zupa węgierska

Dania z grilla w formie bufetu:

– Aromatyczna karkówka wieprzowa w marynacie ziołowej

– Skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie

– Grillowana kiełbasa

– Bigos myśliwski

– Babka ziemniaczana

– Grillowane warzywa

Dodatki:

– Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkiem konserwowym

– Sałatka CEZAR z grillowanym kurczakiem

– Smalec Staropolski

– Ogórki małosolne

– Mix surówek

– Pieczywo

– Musztarda

– Ketchup

– Chrzan

Deser:

– Mus jogurtowy z rokitnikiem i kiwi

Napoje:

– Kawa, herbata, kompot, woda z miętą i cytryną

 

Dodatkowo płatne:

3 rodzaje ciast domowego wypieku – 5 zł/os.

Napoje gazowane i soki – 8 zł/os.

Piwo z beczki – 300zł / 30L

 

80zł od osoby

Menu:

Zupy w kociołku (do wyboru):

– Żur warmiński z kiełbasą

– Zupa grochowa na wędzonych żeberkach

– Zupa węgierska

Dania z grilla w formie bufetu:

– Grillowany filet pstrąga z warzywami i masełkiem czosnkowym

– Aromatyczna karkówka wieprzowa w marynacie ziołowej

– Skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie

– Grillowana kiełbasa

– Bigos myśliwski

– Babka ziemniaczana

– Grillowane warzywa

Dodatki:

– Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkiem konserwowym

– Sałatka grecka

– Sałatka CEZAR z grillowanym kurczakiem

– Smalec Staropolski

– Ogórki małosolne

– Mix surówek

– Pieczywo

– Musztarda, Ketchup, Chrzan

– 3 rodzaje ciast domowego wypieku

Deser (do wyboru):

Mus jogurtowy z rokitnikiem i kiwi

„Leśny mech” z truskawkami i mascarpone

Napoje:

– Napoje gazowane i soki

– Woda z miętą i cytryną

– Kompot

– Kawa i herbata

Dodatkowo płatne : Piwo z beczki – 300zł / 30L

 

120zł od osoby

Plik z ofertą w formacie .pdf

W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt.

kontakt@ziolowa-dolina.pl

+48 89 5239063

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!