Uroczystości

W naszym pensjonacie przygotujemy dla Państwa  przyjęcie na każdą okazję – urodziny, imieniny, komunie, chrzciny oraz wszelkiego rodzaju rocznice i jubileusze. Dwie nowoczesne, klimatyzowane sale bankietowe, możliwość niemal dowolnej aranżacji wnętrz, a także wielokrotnie doceniana kuchnia z tradycyjnymi potrawami Warmii i Mazur w nowoczesnej oprawie, sprawdzą się wyśmienicie na potrzeby różnorodnych uroczystości. Kameralna otulina lasu i rzeki nadają Ziołowej Dolinie dyskrecji, a uczestnikom i organizatorom każdej organizowanej u nas imprezy, dodają komfortu i pozwalają skupić się wyłącznie na świętowaniu uroczystości. Jednocześnie korzystając z naszego doświadczenia, służymy wszelkimi poradami w zakresie wspólnego przygotowania każdego rodzaju przyjęcia. Planujesz wyprawić urodziny dla dziecka? Świetnie, zorganizujemy przyjęcie, animacje i całą oprawę. Może uroczystość z okazji rocznicy ślubu? Doskonale, załatwimy wszystko kompleksowo. Organizacja przyjęć to nasza specjalność. Każdego Gościa traktujemy indywidualnie i nigdy nie zawodzimy.

Wyprawimy każde przyjęcie.

Wystarczy, że skontaktujesz się z nami i powiesz, jakie masz oczekiwania. My zajmiemy się resztą.

Oferty organizacji przyjęć w Ziołowej Dolinie

 

Poniżej przedstawiamy państwu gotowe, precyzyjnie dobrane oferty organizacji uroczystego przyjęcia bądź biesiady grillowej, różniące się w zależności od czasu trwania.

Jednocześnie zapraszamy do kontaktu, celem ustalenia indywidualnych wymagań oraz przedstawienia specjalnie przygotowanej, dostosowanej do oczekiwań oferty.

Urodziny, imieniny, chrzciny oraz inne uroczystości i rocznice

Menu:

Zupa (serwowana – do wyboru) – 200ml :

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową i listkiem bazylii

Danie główne (serwowane –  do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy marynowany w świeżych ogrodowych ziołach nadziewany pomidorami suszonymi i boczkiem z zielonym groszkiem i ziemniakami puree w sosie pieczeniowym
  • Stek z karkówki w ciemnym sosie z wędzonej śliwki z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi w czerwonym winie
  • Filet pieczonego sandacza na risotto z pęczaku i warzyw w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym

Deser (serwowany) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki

 

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

  • szarlotka
  • mini beza z mascarpone i owocami

 

75zł od osoby

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano – pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy marynowany w świeżych ogrodowych ziołach nadziewany pomidorami suszonymi    i boczkiem z zielonym groszkiem i ziemniakami puree w sosie pieczeniowym
  • Stek z karkówki w ciemnym sosie z wędzonej śliwki z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi w czerwonym winie
  • Filet pieczonego sandacza na risotto z pęczaku i warzyw w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym

 

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami

 

Przekąski zimne na stołach :

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:

– schab pieczony w musztardzie francuskiej,

– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,

– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,

– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,

  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Śledzie w wiejskiej śmietanie z czerwonym pieprzem
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Danie gorące w formie bufetu (jedno do wyboru) :

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

  • szarlotka
  • mini beza z mascarpone i owocami

 

95 zł od osoby

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano – pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową
  • Bulion rybny z kawałkami sandacza i warzywami

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy marynowany w świeżych ogrodowych ziołach nadziewany pomidorami suszonymi    i boczkiem z zielonym groszkiem i ziemniakami puree w sosie pieczeniowym
  • Stek z karkówki w ciemnym sosie z wędzonej śliwki z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi w czerwonym winie
  • Roladka z indyka nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na grandine z salsą z grillowanych warzyw i pomarańczą
  • Filet pieczonego sandacza na risotto z pęczaku i warzyw w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym

 

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami

 

Przekąski zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:

– schab pieczony w musztardzie francuskiej,

– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,

– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,

– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,

  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem oraz grzanką ziołową
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Śledzie w wiejskiej śmietanie z czerwonym pieprzem
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi

II danie:

  • Tradycyjne bitki wieprzowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
  • Makaron papardelle z mieszanką brokułów, cukinii i marchwi w sosie śmietanowym
  • Opiekane ziemniaki
  • Buraczki zasmażane z chilli i miodem

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

  • szarlotka
  • mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

 

115zł od osoby

Menu:

Przystawka:

  • Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano – pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową
  • Bulion rybny z kawałkami sandacza i warzywami

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy marynowany w świeżych ogrodowych ziołach nadziewany pomidorami suszonymi    i boczkiem z zielonym groszkiem i ziemniakami puree w sosie pieczeniowym
  • Stek z karkówki w ciemnym sosie z wędzonej śliwki z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi w czerwonym winie
  • Roladka z indyka nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na grandine z salsą z grillowanych warzyw i pomarańczą
  • Filet pieczonego sandacza na risotto z pęczaku i warzyw w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym

 

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami
  •  

Dania zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:

– schab pieczony w musztardzie francuskiej,

– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,

– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,

– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,

  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem oraz grzanką ziołową
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Śledź w wiejskiej śmietanie z czerwonym pieprzem
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi

II danie:

  • Tradycyjne bitki wieprzowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
  • Makaron papardelle z mieszanką brokułów, cukinii i marchwi w sosie śmietanowym
  • Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
  • Opiekane ziemniaki
  • Ryż pilaw
  • Buraczki zasmażane z chilli i miodem

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

 

  • szarlotka
  • mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

 

135zł od osoby

Menu:

Przystawka:

  • Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano – pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową
  • Bulion rybny z kawałkami sandacza i warzywami

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy marynowany w świeżych ogrodowych ziołach nadziewany pomidorami suszonymi    i boczkiem z zielonym groszkiem i ziemniakami puree w sosie pieczeniowym
  • Stek z karkówki w ciemnym sosie z wędzonej śliwki z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi w czerwonym winie
  • Roladka z indyka nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na grandine z salsą z grillowanych warzyw i pomarańczą
  • Filet pieczonego sandacza na risotto z pęczaku i warzyw w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym

 

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami

Dania zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:

– schab pieczony w musztardzie francuskiej,

– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,

– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,

– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,

  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem oraz grzanką ziołową
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi

II danie:

  • Tradycyjne bitki wieprzowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
  • Makaron papardelle z mieszanką brokułów, cukinii i marchwi w sosie śmietanowym
  • Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
  • Opiekane ziemniaki
  • Ryż pilaw
  • Buraczki zasmażane z chilli i miodem

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – bez limitu:

  • szarlotka
  • mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

 

150zł od osoby

Plik z ofertą w formacie .pdf

Oferta organizacji przyjęć z okazji komunii w 2019 roku.

Przyjęcia w formie biesiady grillowej

Menu:

Zupy w kociołku (do wyboru):

– Żur warmiński z kiełbasą

– Zupa grochowa na wędzonych żeberkach

– Zupa węgierska

Dania z grilla w formie bufetu:

– Aromatyczna karkówka wieprzowa w marynacie ziołowej

– Grillowana kiełbasa

– Kaszanka z cebulą i warzywami

– Bigos myśliwski

– Grillowane warzywa

Dodatki:

– Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkiem konserwowym

– Sałatka grecka

– Smalec Staropolski

– Ogórki małosolne

– Mix surówek

– Pieczywo

– Musztarda

– Ketchup

– Chrzan

Napoje:

– Kompot

– Woda z miętą i cytryną.

Dodatkowo płatne:

– Kawa, herbata i ciasta – 5 zł/os.

– Napoje gazowane i soki – 8 zł/os.

– Piwo z beczki – 300zł / 30L

 

60zł od osoby

Menu:

Zupy w kociołku (do wyboru):

– Żur warmiński z kiełbasą

– Zupa grochowa na wędzonych żeberkach

– Zupa węgierska

Dania z grilla w formie bufetu:

– Aromatyczna karkówka wieprzowa w marynacie ziołowej

– Skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie

– Grillowana kiełbasa

– Bigos myśliwski

– Babka ziemniaczana

– Grillowane warzywa

Dodatki:

– Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkiem konserwowym

– Sałatka CEZAR z grillowanym kurczakiem

– Smalec Staropolski

– Ogórki małosolne

– Mix surówek

– Pieczywo

– Musztarda

– Ketchup

– Chrzan

Deser:

– Mus jogurtowy z rokitnikiem i kiwi

Napoje:

– Kawa, herbata, kompot, woda z miętą i cytryną

Dodatkowo płatne:

3 rodzaje ciast domowego wypieku – 5 zł/os.

Napoje gazowane i soki – 8 zł/os.

Piwo z beczki – 300zł / 30L

 

80zł od osoby

Menu:

Zupy w kociołku (do wyboru):

– Żur warmiński z kiełbasą

– Zupa grochowa na wędzonych żeberkach

– Zupa węgierska

Dania z grilla w formie bufetu:

– Grillowany filet pstrąga z warzywami i masełkiem czosnkowym

– Aromatyczna karkówka wieprzowa w marynacie ziołowej

– Skrzydełka w słodko-pikantnej marynacie

– Grillowana kiełbasa

– Bigos myśliwski

– Babka ziemniaczana

– Grillowane warzywa

Dodatki:

– Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkiem konserwowym

– Sałatka grecka

– Sałatka CEZAR z grillowanym kurczakiem

– Smalec Staropolski

– Ogórki małosolne

– Mix surówek

– Pieczywo

– Musztarda, Ketchup, Chrzan

– 3 rodzaje ciast domowego wypieku

Deser (do wyboru):

Mus jogurtowy z rokitnikiem i kiwi

„Leśny mech” z truskawkami i mascarpone

Napoje:

– Napoje gazowane i soki

– Woda z miętą i cytryną

– Kompot

– Kawa i herbata

Dodatkowo płatne : Piwo z beczki – 300zł / 30L

 

120zł od osoby

Plik z ofertą w formacie .pdf

W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt.

kontakt@ziolowa-dolina.pl

+48 89 5239063

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!