Andrzejki

Andrzejki 2019

Bal Andrzejkowy z zespołem muzycznym na sali głównej

 

*** 30.11.2019 godz. 19:00 – 4:00 ***

 

W naszym pensjonacie, położonym wśród urokliwych lasów warmińskich, oddalonym od zgiełku miasta, będą mogli Państwo w wyjątkowy sposób spędzić wieczór andrzejkowyGwarantujemy Państwu fantastyczną zabawę. Imprezę już tradycyjnie poprowadzi Artur Jaworski – Zespół „HIT”. W programie przewidziane są wyśmienite posiłki z naszej kuchni, wróżby oraz konkursy z nagrodami oraz tańce do rana.

W menu przewidziana jest przystawka, danie główne,  zimne przekąski, dania gorące podczas przyjęcia, gorące i zimne napoje oraz ciasta i owoce. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez każdego z uczestników zabawy.

Koszt wynosi 150zł od osoby.

Dla Gości chcących zostać do rana, przygotowaliśmy noclegi ze śniadaniem w atrakcyjnej cenie  65zł od osoby.

Bal Andrzejkowy z Dj-em na sali kominkowej

Na naszej mniejszej sali przygotowaliśmy ofertę wieczoru andrzejkowego poprowadzonego przez doświadczonego DJ-a. Impreza przewidziana jest na 40 osób. Szczególnie polecamy zarezerwowanie całej sali dla jednej grupy, co pozwala zorganizować niezapomnianą imprezę andrzejkową w kameralnych warunkach oraz w gronie znajomych, bez przypadkowych osób. W menu podobnie jak na dużej sali będą ciepłe oraz gorące dania, zimne przystawki, napoje zimne i gorące oraz ciasta i owoce.

Koszt wynosi 150zł od osoby.

Nocleg ze śniadaniem – 65zł od osoby.

Menu Andrzejki 2019

PRZYSTAWKA

Aromatyczny łosoś a’la Ceviche

 

ZUPA (serwowana)

Francuska zupa cebulowa z grzanką i serem

 

DANIE GŁÓWNE (serwowane)

Polędwica wieprzowa otulona dojrzewającą warmińską szynką w sosie winno-maślanym, na puree z dyni i pieczonego ziemniaka, z glazurowanymi marchewkami oraz chipsami z jarmużu

 

ZIMNE PRZEKĄSKI (półmiski na stołach)

Zestaw mięs pieczonych :
– schab pieczony w musztardzie francuskiej
– boczek pieczony w miodowo-piwnej marynacie
– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku
– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami

Omlety ziołowe z roszponką, kremowym serkiem, papryką i bazylią
Tatar z wędzonych mazurskich ryb z pianką kaparową
Tarta ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami
Roladki z grillowanego bakłażana z serem pleśniowym, brzoskwinią, szpinakiem i pomidorem suszonym
Mieszanka sałat ogrodowych z grillowanym kurczakiem, arbuzem i fetą
Sałatka w stylu greckim

 

DANIA GORĄCE (bufet)

Roladki drobiowe ze szparagami w ciemnym sosie demi-glace
Makaron tagliatelle z grzybami leśnymi i parmezanem
Szwedzkie klopsiki wołowe w sosie żurawinowym
Pierogi z sandaczem w sosie maślano-cytrynowym
Gołąbki wegańskie z ryżem i ciecierzycą w sosie z pieczonego pomidora
Gnocchi z dynią
Ziemniaki opiekane z ziołami
Mieszanka warzyw z pary z masełkiem ziołowym

 

DODATKOWO:

Kawa i herbata

Napoje gazowane i niegazowane

Woda z miętą i cytryną

Ciasta domowe

Owoce

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt, nasi pracownicy dołożą wszelkich starań, by wyczerpująco, odpowiedzieć na wszystkie Państwa pytania.